Het gebruik van AI systemen

16-7-2024

In de wereld van vandaag zie je de term 'AI' (kunstmatige intelligentie) overal opduiken. Bedrijven gebruiken het om hun producten en diensten te promoten, maar hoe vaak is het echt AI? En hoe vaak is het gewoon een slim systeem dat gebouwd is om precies te doen wat jij nodig hebt?
 

AI: wat is het echt?

AI is een technologie die computers en systemen in staat stelt om taken uit te voeren die normaal menselijke intelligentie vereisen. Dit kan variëren van eenvoudige taken zoals gegevenssortering tot complexere taken zoals spraakherkenning, beeldherkenning en zelfs besluitvorming.

Echte AI-systemen leren en verbeteren zichzelf op basis van de gegevens die ze verwerken. Ze kunnen patronen herkennen, voorspellingen doen en zelfs autonome beslissingen nemen. Denk aan zelfrijdende auto's, slimme assistenten zoals Siri of Alexa, en geavanceerde voorspellingssystemen die worden gebruikt in financiële markten.
 

Hoe wordt de term AI gebruikt?

Veel bedrijven gebruiken de term AI om hun producten aantrekkelijker te maken. Het klinkt nieuw, vooruitstrevend en innovatief, en het trekt zeker de aandacht. Maar vaak is wat zij als 'AI' promoten in werkelijkheid gewoon een geavanceerd, maar niet zelflerend, systeem.

Bijvoorbeeld, een geautomatiseerd planningssysteem dat je helpt om je afspraken bij te houden, is slim, maar het is niet per se AI. Het is geprogrammeerd om specifieke taken uit te voeren op basis van vooraf ingestelde regels. Het leert niet en past zich niet aan op basis van nieuwe gegevens. Het doet gewoon wat het is geprogrammeerd om te doen, en dat is prima, zolang het jouw behoeften vervult.
 

Hoe slim is het systeem echt?

De echte vraag is: hoe slim is het systeem als het niet zelf leert en aanpast? Het is essentieel om te begrijpen dat veel van deze zogenaamde 'AI' systemen eigenlijk gewoon geavanceerde softwareprogramma's zijn die vooraf bepaalde taken uitvoeren. Ze vereisen nog steeds input van jou om goed te functioneren. Jij voert de gegevens in, en het systeem volgt de regels die zijn geprogrammeerd om die gegevens te verwerken.
 

Onze benadering: slimme systemen op maat

Bij Ambacht Media zijn we eerlijk over wat onze systemen kunnen. We maken slimme systemen, maar vooral omdat ze precies doen wat jij nodig hebt. Onze kracht ligt in het maatwerk dat we bieden. We werken samen met jou om een systeem te bouwen dat perfect past bij jouw bedrijf en jouw specifieke eisen.

Of je nu een systeem nodig hebt om je uren bij te houden, je voorraad te beheren, of je planning op orde te krijgen, wij kunnen het maken. Met ons eigen CMS (Content Management Systeem) zijn we niet beperkt tot standaardoplossingen. Elke code schrijven we zelf, waardoor we zeer creatief kunnen zijn en precies kunnen maken wat jij nodig hebt.
 

Flexibiliteit en aanpasbaarheid

Wat gebeurt er als je systeem later aangepast moet worden? Geen probleem! Bij ons kun je gemakkelijk dingen toevoegen of veranderen. Ons maatwerk groeit met jou mee en past zich aan jouw behoeften aan. We zorgen ervoor dat het eindresultaat precies is wat past bij jouw bedrijf, en dat je systeem flexibel genoeg is om met je mee te groeien.
 

Dus, terwijl veel bedrijven de term AI gebruiken om hun producten aantrekkelijker te maken, is het belangrijk om kritisch te kijken naar wat ze echt aanbieden. Bij Ambacht Media zijn we transparant en eerlijk over onze oplossingen. We maken systemen die slim zijn omdat ze precies doen wat jij nodig hebt. We werken samen met jou om het perfecte systeem te bouwen dat jouw bedrijf ondersteunt en verbetert.

Heb je vragen over hoe wij jou kunnen helpen met een maatwerksysteem? Neem gerust contact met ons op voor een kop koffie en een gesprek over jouw ideeën. Samen bouwen we een systeem dat jou tijd bespaart en je bedrijf vooruit helpt.

 

info@ambachtmedia.nl


Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen

Meer