Fit op Zondag ontvangt speciale onderscheiding

11-10-2024

We zijn supertrots op onze rol als sponsor van Jos Reitsema van Fit op Zondag, die tijdens de uitreiking van de Sportprijs 2024 de speciale vlinderdasprijs heeft gewonnen! Deze prijs is een mooie erkenning voor zijn geweldige inzet om kinderen in Leek in beweging te krijgen.

Jos biedt zonder enige vergoeding een plek waar iedereen welkom is en zich kan vermaken. Hij ontving niet alleen een terechte onderscheiding, maar ook een prachtige bos bloemen en een cheque van 200 euro als blijk van waardering voor alles wat hij betekent voor de Leek en de Gemeente Westerkwartier.

Fit op Zondag

In een tijd waarin kinderen steeds vaker binnen zitten met telefoons en tablets, heeft Jos een creatieve oplossing gevonden. Met zijn initiatief Fit op Zondag biedt hij gratis wekelijkse sportactiviteiten voor kinderen tot 12 jaar aan. Elke zondagochtend van 10:00 tot 11:00 uur kunnen kinderen samen komen om te voetballen en plezier te hebben op het grasveld aan de Waezenburglaan in Leek.

Een vader met een missie

Jos merkte dat zijn zoon, ondanks zijn wekelijkse voetbaltraining, nog steeds behoefte had aan meer beweging. "We zijn samen gaan hardlopen op zondag, maar na een jaar was hij toe aan iets anders," vertelt Jos. Het idee om een sportieve bijeenkomst te organiseren ontstond na gesprekken met vrienden en ouders op het schoolplein. En zo werd Fit op Zondag geboren!

Geen hangplek, maar een sportieve ochtend

Jos benadrukt dat het bij Fit op Zondag niet gaat om een hangplek, maar om gezellig samen in beweging zijn. "Het is fantastisch om te zien hoe de kinderen elkaar motiveren om te bewegen," zegt hij. Dit initiatief bevordert niet alleen hun fysieke gezondheid, maar ook hun sociale contacten.

Doe mee!

Heb je kinderen tot 12 jaar en wil je ze een sportieve start van de zondag geven? Trek sportkleding aan, neem een flesje water mee, en kom naar het grasveld aan de Waezenburglaan in Leek. Iedereen is welkom en deelname is gratis!

Volg dit geweldige initiatief op Facebook voor updates!


Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen

Meer